Höstlov

Hurra nu är det höstlov! Visst är det mysigt med mörkret? ..och så kul att klä ut sig och fira Halloween. Det roligaste är nästan att göra sin egen mask och festdekorationer, och det behöver inte vara svårt eller kosta mycket. Vi hade så roligt när vi gjorde de här maskerna av papperstallrikar:

Om ni vill kan ni göra masker med papier maché som vi har tipsat om förut. Det är verkligen fantastiskt vad det går att bygga bara av papper och klister och det blir både lätt och starkt. För att bygga upp former kan ni använda kartong och tejp. Klipp jack i kartongen och tejpa fast lite omlott eller dra isär och lägg till en bit kartong om ni vill göra böjda former. Att använda en uppblåst ballong som form är också en klassiker. Plastförpackningar, ståltråd, hopknölat tidningspapper och aluminiumfolie är också bra att bygga med. Sen är det bara att täcka in med små bitar av tidningspapper och pensla fast med tapetklister som ni kan göra enkelt själva av mjöl och vatten.

I Stenhagen håller vi på med en utställning på tema magi och till den har vi gjort både figurer och ett spökslott av papier maché. På tisdag 2 november kommer vi att bygga klart utställningen inne på Stenhagenbiblioteket kl 14-16. Kom och var med!

Räkna med roligt, läskigt, magiskt halloweenpyssel på Designlabbet hela veckan och välkomna att vara med! På måndag är vi i Gränby, Gottsunda och Almunge. På tisdag i Stenhagen, onsdag i Stenhagen och Gottsunda, torsdag i Sävja och på fredag är vi både i Sävja och Ekeby. Tider och åldersgrupper gäller som vanligt förutom i Stenhagen (se ovan) Läs mer under fliken VÅRA LABB. Öppet hus och gratis, bara att komma! På lördag den 6 november kommer vi också att ha Designlabb – ute i skogen i Stenhagen – och då får hela familjen vara med. Vi samlas utanför Stenhagenbiblioteket kl 11 och går tillsammans till skogen bakom Östra Stenhagenskolan. Hoppas vi ses!

Höstlov
Märkt på:                

En reaktion på “Höstlov

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *