Äntligen är det sommarlov! Solen skiner, det är varmt, man är ledig och kan hitta på en massa saker. Vi som jobbar i Designlabbet kommer också vara lite lediga, men för att det inte ska bli för långt tills vi ses igen kommer vi att ha Skaparveckor på sommarlovet även i år! Skaparveckorna är lite annorlunda än när vi träffas under skolterminerna. Under en vecka kommer man varje dag och är med och skapar kreativt längre pass, kl.13-17. Då hinner man jobba koncentrerat med olika projekt och har möjlighet att utvecklas och ha kul tillsammans. Vi har 2 ledare på plats och det brukar vara ca 12-15 barn som deltar. Aktiviteten är helt gratis och mellanmålet också. För att delta i Skaparveckorna med Designlabbet behöver man anmäla sig på StudyAlong. Anmäl dig här-> eller mejla catarina.lundgren@studieframjandet.se

Vi är supertaggade inför sommaren och här är lite smakprov på vad vi planerar på de olika platserna:
ALMUNGE: Vi provar på att tova figurer av ull och målar popkonst. Vi får även besök av Biotopia.


SÄVJA: Vi provar på att tova figurer av ull, gjuta i betong och måla popkonst.

GRÄNBY: Vi kommer tillsammans att undersöka och titta på olika former av gatukonst i det urbana landskapet. Vi prövar olika material, målar tillsammans vid Gränbys publika grafittivägg, gör cyanotypier i solen och prövar också att låta vår Street Art fortplanta sig i kläder.


STENHAGEN: Du kommer du ha möjlighet att utforska och göra dina egna uttrycksfulla kläder, accessoarer och andra saker i textila material. Vi arbetar med återbruk som utgångspunkt och får under en hel vecka chansen att djupdyka in i batikfärgning, cyanotopi på tyg, broderi och olika typer av lagning.


SOMMARKUL: Skaparveckor med Designlabbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *