Äntligen är det sommarlov! Solen skiner, det är varmt, man är ledig och kan hitta på en massa saker. Vi som jobbar i Designlabbet kommer också vara lite lediga, men för att det inte ska bli för långt tills vi ses igen kommer vi att ha Skaparveckor på sommarlovet även i år! Skaparveckorna är lite annorlunda än när vi träffas under skolterminerna. Under en vecka kommer man varje dag och är med och skapar kreativt längre pass, kl.13-17. Då hinner man jobba koncentrerat med olika projekt och har möjlighet att utvecklas och ha kul tillsammans. Vi har 2 ledare på plats och det brukar vara ca 12-15 barn som deltar. Aktiviteten är helt gratis och mellanmålet också. För att delta i Skaparveckorna med Designlabbet behöver man anmäla sig genom att maila till: catarina.lundgren@studieframjandet.se eller anmäla sig via StudyAlong. Anmäl dig här->
Om du mailar behöver vi följande uppgifter: Barnets för- och efternamn, födelseår, förälders för- och efternamn, förälders e-postadress och mobilnummer samt svar på frågan om ditt barn får gå hem själv efter aktiviteten. Om hen hämtas av annan än dig behöver vi även kontaktuppgifter till den personen.


Vi är supertaggade inför sommaren och här är lite smakprov på vad vi planerar på de olika platserna:
ALMUNGE: Almunge skola, 17-20 juni, kl.13-17 (Årskurs 1-9)
Vi provar på att tova figurer av ull och målar popkonst. Vi får även besök av Biotopia.


SÄVJA: Kulturcentrum , Västgötaresan 133, Ateljén/Bildsalen
29 juli-2 aug, kl.13-17 (Årskurs 1-9)
Vi provar på att tova figurer av ull, gjuta i betong och måla popkonst.

GRÄNBY: Allaktivitetshuset , Liljeforstorg 1
29 juli-2 aug, kl.13-17 (Årskurs 4-9)
Vi kommer tillsammans att undersöka och titta på olika former av gatukonst i det urbana landskapet. Vi prövar olika material, målar tillsammans vid Gränbys publika grafittivägg, gör cyanotypier i solen och prövar också att låta vår Street Art fortplanta sig i kläder.


STENHAGEN: Stenhagens Kulturhus, Herrhagsvägen 8, Ateljén/Bildsalen
5-9 aug, kl.13-17 (Årskurs 1-9)
Du kommer du ha möjlighet att utforska och göra dina egna uttrycksfulla kläder, accessoarer och andra saker i textila material. Vi arbetar med återbruk som utgångspunkt och får under en hel vecka chansen att djupdyka in i batikfärgning, cyanotopi på tyg, broderi och olika typer av lagning.


SOMMARKUL: Skaparveckor med Designlabbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *