Pumpapyssel

Har ni gjort en pumpalykta någon gång? Vi gjorde en på Designlabbet i Stenhagen i onsdags. Kolla in filmen som Elin gjorde förra året om ni vill se hur vi gjorde!


…och släng inte pumpaköttet, det kan ni använda till matlagning eller baka något av. Till exempel den här supersmarriga pumpapajen:

Pajskal:
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 gram smör
1 äggula

Fyllning:
4 dl grovhackad pumpa
2 ägg
2 dl socker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 krm salt
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggula o arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min.

Koka pumpan i lättsaltat vatten ca 6 min. Häll av vattnet och låt det rinna av i en sil.

Mixa pumpan slät och låt svalna lite. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda i resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen.

Grädda i 200 grader, i nedre delen av ugnen 40-50 minuter.

Servera med vispgrädde!

Pumpapyssel
Märkt på:        

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.