Fröpåsar och små askar

När vi var i Stenhagen och byggde bi-hotell så gjorde vi också fröpåsar. Alla som ville fick med sig fröer hem för att plantera blommor som bina kan samla nektar och pollen från. På naturskyddsföreningen kan ni läsa mer om varför det är så viktigt att hjälpa bina. De hjälper ju också oss att pollinera våra växter så att vi kan få mat, så bina är viktiga för oss människor också. Läs mer om hur ni kan odla hemma på balkongen. Det är fint att ha både blommor och ätliga växter. Så här gjorde vi fröpåsarna:

Här har vi använt ett halvt A4-papper, men det går bra att klippa ut en rektangel från vilket papper som helst, till exempel en gammal tidning med fina bilder. Vik in kanterna mot mitten så att de ligger lite över varandra. Klistra eller tejpa ihop skarven. Vik upp en bit som ska bli till botten på påsen (ungefär dubbelt så mycket som ni vill ha bredden. Öppna vikningen och vik ner hörnen som bilden visar, det blir som två pilar. Vik ihop botten så att bitarna går omlott igen. Där kan ni klistra eller tejpa och om ni vill är påsen färdig så…

…eller så viker ni in sidorna på påsen, pilspetsarna. Sen viker ni ut det igen och viker till det så att båda vikningarna blir åt samma håll. Det blir som en sån papperspåse som man kan köpa i affärer. De här påsarna är ju bra till att ha allt möjligt i – saker ni gör, godis, att ge bort presenter i. Ni kan dekorera påsarna eller använda fint papper. Kolla även in filmen som Linda gjorde om att vika askar av papper. De är också bra till lite av varje och blir superfina presentaskar.

Hoppas att ni har ett härligt sommarlov.. och välkomna på våra sommarkurser i början av augusti!

Fröpåsar och små askar
Märkt på:                            

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *