Nåltovning

Vi köpte in en massa härlig ull till sommarkursen som vi har haft väldigt roligt med sen dess. Ullen är lätt att forma genom att snurra och rulla ihop den och sen fixera och skulptera den med hjälp av speciella nålar för nåltovning. Det är bara att hacka fast mer ull för att mönstra eller lägga till kroppsdelar. Men det krävs en del tålamod och koncentration för det är lätt att sticka sig på de vassa nålarna. Bra att ha plåster nära till hands!

Vi har gjort många ulldjur och experimenterat med att bygga skelett av ståltråd eller göra kroppen av en bit skumgummi. Kolla gärna in på Designlabbets Instagram för att se mer av alla fantastiska figurer. Vi fick bra idéer som att göra hårflätor och små hattar och fästa på hårspännen och så använde vi ullen när vi gjorde reflexer också. Den åker säkert fram igen när vi kommer på något mer vi vill göra.

I Stenhagen har vi förresten gjort en utställning med många av sakerna vi gjorde där, plus en del av det vi gjorde före, under och efter corona. Flera av de sakerna finns det beskrivningar till här på hemsidan och på Designlabbets Youtube kanal. Kolla gärna in utställningen om ni är i Stenhagens Kulturcentrum!

All den fina ullen, tovningsnålarna och skumgummiplattorna till nåltovningen köpte vi från Åddebo Ull

Nåltovning
Märkt på:        

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *