Cornelia och Coronan

Jag gjorde en bok. Om flickan Cornelia och om hur allting blev annorlunda när corona-viruset kom. Gör en egen berättelse! Eller kanske en bild bara. Hur har din vardag blivit annorlunda sen coronan kom? Skicka gärna in bilder av det ni ritar så vi får se! /Elin

”Cornelia är 4 år. Hon bor med sin mamma och katten Sol, som är Cornelias bästa gosedjur. Cornelia bor varannan vecka med pappa, han bor i en annan lägenhet som ligger ganska nära. På vägen mellan husen finns en lekplats som både Cornelia och Sol tycker om att vara på. Förut brukade många barn och några vuxna alltid vara där. Men nu har det hänt något som Cornelia inte förstår. Det har kommit ett virus som har gjort alla rädda. Bara ibland är det någon på lekplatsen. Till och med mamma som jobbar på sjukhus vet inte riktigt. Bara att de som blivit sjuka måste få hjälp.”

I filmen läser Elin en bit ur boken som hon har illustrerat och skrivit tillsammans med sin mamma för att förklara för barnen i familjen varför de inte kan ses på samma sätt som förut. Boken kan vara en bra utgångspunkt för att prata med barn om corona och kanske lite tröst också, för den har ett hoppfullt slut!

Vill du köpa boken om Cornelia så finns den att beställa från både Adlibris och Bokus.

Cornelia och Coronan
Märkt på:                    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *