Cykelslangsslöjd

Brukar ni laga era cyklar själva hemma och byta slang när det blir punka? Spara i så fall cykelslangarna, de kan användas till mycket! Cykelslang brukar ibland kallas för veganläder eftersom det påminner lite om läder till utseendet, men inte är gjort av djurskinn. Det är ju också ett väldigt töjbart gummi i slangarna som gör materialet speciellt. En cykelslang kan räcka till många saker. Kolla in filmen som Linda har gjort om att göra kedjor av tunna ringar av cykelslang, allt det här och mer kan en slang räcka till!

Cykelslang kan bli väldigt snyggt som smycken. Eftersom det är ett elastiskt material passar det till exempel bra till ringar eller armband. Det går bra att rita upp en form på baksidan och klippa ut som ”pärlor” och trä upp på en tråd genom att sticka igenom med en nål. Har ni en håltång blir det ännu proffsigare.

Cykelslangsslöjd har vi gjort många gånger på Designlabbet och nu har vi fått en hel säck med punkterade cykelslangar av en cykelhandlare, så det kommer kanske fler tips om det här framöver. Det kan bli väldigt fint att kombinera det svarta med färgade pärlor eller kanske rita mönster på med akrylfärgspennor. Vi brukar sy armband och ha ett filttyg under cykelslangen så att det blir skönare mot huden. Om ni vill sy i cykelslang kan det vara bra att göra hål innan för att det ska gå lättare. Här i filmen kommer ett till förslag på hur ni kan göra ett armband och i den sista filmen kan ni se hur ni kan göra en nyckelring med långa fransar. Har ni ingen nyckelring kan ni pröva att göra en av ett gem.

@design.labbet

Nyckel ring av cykel slang.

♬ Weekend Vibe – Jubel
Cykelslangsslöjd
Märkt på:            

En reaktion på “Cykelslangsslöjd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *