Petflaskor som djur

Om ni har planterat frön kanske ni vill göra blomkrukor också? Gamla förpackningar kan bli bra krukor. Här är några som jag har gjort av pet-flaskor.

Har ni sett filmen om att göra planteringskrukor av tidningspapper? Jag gjorde såna som innerkruka och satte några skott i. Om ni planterar rakt i krukan kanske ni vill göra hål i botten så att det inte blir för tätt.

Så här gjorde jag plastkrukorna: först ritade jag upp formen av olika djur på några pet-flaskor. Jag tänkte på att det ska se ut som att de har fötter. Det är läskigt att skära i pet-flaskor, särskilt om de är tjocka. Gör ett litet jack i sidan på flaskan med en vass kniv och klipp ut formen med en vanlig sax. Jag ville att öronen och svansen skulle stå ut mer så jag värmde och böjde ut dem över ett ljus. Var försiktiga om ni vill göra det, plasten värms och bucklar sig otroligt fort.

Sen målade jag med akrylfärg. Det behövs mer än ett lager och färgen behöver torka emellan. På andra lagret målade jag ljusare nyanser för att framhäva nosen på djuren och även vid ögonen och öronen. Sen ritade jag ögon och andra detaljer med akrylfärgspennor. De torkar fort och går att måla över varandra och kan även blandas med vatten för akvarell-effekt. Så klart går det bra att måla med akrylfärger och pensel också, eller någon annan typ av hobbyfärg ni har hemma. Om ni bara har vattenfärger kan ni prova att klä in plasten med papier maché av tidningspapper, så går det att måla på. Pet-flaske-djuren går så klart att använda till att lägga allt möjligt i och de är ju fina som de är också. /Sanna

Petflaskor som djur
Märkt på:                            

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *