Snöskulpturer

Just idag är det kramsnö och kanske smälter snön snart bort så passa på!

När det är kramsnö är det lätt att rulla stora snöbollar och forma snön genom att lägga på mera snö, men när det är minusgrader behövs det en stor snöklump att utgå ifrån. De här snökatterna är gjorda när det var lite kallare och de har skulpterats fram från snö som packats i sopsäckar och tunnor. Det går så klart bra att använda lite mindre plastkassar eller plastburkar också – eller varför inte skulptera en jättestor snöskulptur ur en snödriva?

Gör så här: fyll en sopsäck eller tunna med snö. Tryck ihop snön så att den blir hårt packad. Vänta gärna till nästa dag innan ni stjälper ut snön. För att skulptera fram former ur snöblocket kan ni pröva att använda olika köksredskap eller verktyg. En sten eller pinne kan också fungera. Sen har katterna fått ögon och morrhår av pinnar, gräs och blad.

På barnens snöskulpturfestival som brukar vara här i Uppsala på sportlovet brukar det finnas servetter i olika färger att fästa på med hjälp av vatten. Ni får säkert egna idéer när ni börjar skulptera – det är väldigt roligt. Eftersom barnens snöskulpturfestival är inställd i år pga pandemin tänkte vi att det skulle vara kul om alla gör egna snöskulpturer runt om i Uppsala. Om ni postar bilder, tex på Instagram får ni gärna tagga dem med #barnenssnöskulpturfestival och #designlabbet så kan vi se varandras skulpturer, eller skicka in bilder till oss på Cyberlabbet@gmail.com Titta gärna på vår film om snöskulpturer och filmen ”Gör en snöskulptur” som Barnens snöskulpturfestival har gjort på Youtube.

Lycka till!

Snöskulpturer
Märkt på:            

En reaktion på “Snöskulpturer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *