Bygg en fågelmatare

Så här på vintern har många småfåglar svårt att hitta mat och då är det kul att kunna bjuda dem på något gott. Kolla filmen som Elin har gjort om att återanvända ett tomt mjölkpaket och bygga en fågelmatare!

Så här går det till: tvätta ur en tom kartong när ni druckit upp all mjölk eller jos. Skär ut ett stort hål i ena sidan, en bit upp från botten. Färglägg och dekorera som ni vill. Det passar bra att använda akrylfärg eller annan vattentålig färg, eller så kan ni klistra på tyg eller papper. Elin klippte till exempel ut ”tegelpannor” ur kartongen och klistrade på taket för att fågelmataren skulle se ut som ett litet hus.

När färgen har torkat borrar ni ett hål nedanför öppningen och sticker in en pinne som fåglarna kan sitta på när de äter. Till sist gör ni ett hål längst upp på taket och trär igenom ett starkt snöre. Det kan vara bra att använda en tjock stoppnål, så drar ni igenom snöret och knyter fast.

Nu är fågelmataren klar! Häng upp den på en gren (helst på ett ställe där ni har bra utkik på fåglarna som kommer och äter). Glöm inte att fylla på fågelmat då och då!

Bygg en fågelmatare
Märkt på:        

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *