Höstlov = läslov?

I höstmörkret låter vi oss inspireras av böcker, både materialet som återbrukade böcker erbjuder men också allt det vi kan hitta i böckernas värld! I böcker finns berättelser från jordens alla hörn, olika tidsepoker, myter, sagor, genrer och gestalter, okända som välbekanta.

I Stenhagen, Ekeby och Gränby arbetar vi utifrån makulerade böcker vi fått från Stenhagens bibliotek och vill tillsammans utforska begreppet ”bok” fritt och brett. Med saxar, lim, färg och andra hjälpmedel omformar vi böcker som annars hade slängts bort. Gamla böcker bjuder in till att arbeta med collage och assemblage, binda nya böcker från utrivna bokblad, göra öppningsbara pop up världar att överraska med och kanske kan ett tråkigt lexikon förvandlas till ett diorama i miniatyr där din favoritfigur får livsrum? Bara fantasin sätter gränser!

I Gottsunda, Sävja och Almunge gör vi istället nya egna böcker, små anteckningsböcker som kan användas till allt möjligt. Förutom papper som material kommer vi att använda olika tyger för att pryda omslagen och böckerna får knappar så att de kan stängas. Ni kanske har anat det? Vi ska faktiskt SY böcker!

Höstlov = läslov?
Märkt på:                

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *