Graffiti på biblioteket

Vi har haft streetart som tema och utforskat graffiti och spraymålning. Det resulterade bland mycket annat i ett par stora målningar som just nu sitter uppe i Stenhagenbiblioteket.

Den stora målningen med havsmotiv höll vi på med i tre veckor. Först målade vi bakgrunden och förberedde schabloner (och röstade om vilket motiv vi skulle ha). Veckan efter sprayade vi tillsammans med graffitiproffset Filip Winkler. Det blir ganska rörigt när så många ska samsas på en så liten yta. Tur att vi hade byggt upp en till graffitivägg av kartong som vi kunde spraya loss och testa på. För den stora målningen blev riktigt bra till slut, med vågor, sjögräs och havsdjur.

Sista veckan fyllde vi i detaljer med akrylfärgspennor. Visst blev det en härlig känsla med alla färger och mönster? Den långa skylten höll vi på med samtidigt och den satt också uppe på Stenhagens dag. Den är målad med akrylfärger, men med graffitibokstäver. Ni ser väl vad det står? Välkomna in på Stenhagenbiblioteket och titta på konstverken i verkligheten och passa på att låna hem några bra böcker samtidigt!

Graffiti på biblioteket
Märkt på:        

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *