Rädda Världen

Vi hade streetart och återbruk som tema på sommarkurserna i Gränby och Stenhagen – med överskriften Rädda Världen. Vi pratade bland annat om krig och klimatförändringar och vad vi kan göra för att världen ska bli bättre. Att samarbeta och göra roliga saker tillsammans och testa nya sätt att återanvända material kan vara ett sätt och särskilt om man samtidigt funderar och pratar om olika idéer för en bättre framtid.

Vi gjorde stora graffitimålningar på tyg. Den här ovanför visar en fredlig värld där människor och djur kan leva tillsammans. Vi återanvände ett tyg som redan har varit med på flera utställningar som bakgrund. En del av bilderna är sprayade genom en utklippt schablonform. Det var roligt att rita alla detaljer sen.

Vi använde vattenbaserade sprayfärger och hade på oss mask när vi målade. Det var kul att prova på, men inte så enkelt och det kändes inte som det mest miljövänliga sättet att skapa så det här kommer vi nog inte att göra så mycket. Men visst blev det coolt? De två målningarna som vi gjorde i Stenhagen sitter uppe i Stenhagenbiblioteket nu, precis bredvid ingången och hyllan med böcker om demokrati inför valet, så nu har vi lämnat en påminnelse till alla som går in och förtidsröstar om att Rädda Världen.

Målningen som vi gjorde i Gränby är full av budskap. Vi vill rädda världen från krig och miljöförstöring, bevara skog, djur och växter, komma på nya mer miljövänliga sätt att göra saker på och använda oss av naturens material på ett sätt som inte förstör. Vi vill rena hav och vatten och skapa en värld där vi hjälps åt för att det ska bli bra. Mänskliga rättigheter är viktiga att bry sig om, men även djuren och naturen ska få ha rättighet att leva.

Rädda Världen
Märkt på:                

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *