Täljning

Förra veckan provade vi på att tälja på Designlabbet i Ekeby. För vissa var det första gången. För att hinna prova på olika tekniker bestämde vi oss för att göra trollstavar och enkla figurer. Vi pratade mycket om täljsäkerhet, som att det är bra att skära vid sidan av kroppen i stället för att sitta med benen isär.

Alla var superkoncentrerade och det var väldigt kul att tälja i färskt trä. Här är några av sakerna vi gjorde:

Vi använde oss av säkra täljgrepp som vi fick lära oss på slöjdhandledarutbildningen vi gick på Upplandsmuseet förra året. I filmen här nedanför visar vår instruktör Pea Sjölén sex olika smarta sätt att tälja. Glöm inte att vara försiktiga om ni täljer och ha kul!

Täljning
Märkt på:    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *