Midsommarkrans

Gör en somrig blomkrans! Det går bra att använda olika sorts blommor och blad till kransar, men till den här sortens krans är det bäst om de har lång och böjlig stjälk. Maskrosor brukar bli väldigt fint. Den här blomman kallas bellis eller tusensköna.

Börja med en blomma som har extra lång stjälk och ta en blomma till och lägg i kors. Sen viker du in stjälken bakom den första och så upp och emellan blommorna. Låt stjälken följa den första och fortsätt likadant med en till och en till och en till… tills den blir tillräckligt lång för att ha på huvudet eller kanske som ett armband.

Se till att hålla ihop blommorna och avsluta genom att knyta ihop kransen med en stark tråd eller ståltråd. Det kan vara bra att linda några varv. Knyt på flera ställen om det behövs. Lycka till! /Sanna

Midsommarkrans
Märkt på:    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *